Perfecte bruidstaart

Wanneer je gaat trouwen wil je natuurlijk naast dé perfecte jurk ook dé perfecte bruidstaart hebben, ook wel een trouwtaart genoemd.

Er is zeer veel keuze. Hoge taarten, lage taarten, felgekleurde taarten of witter dan wit, goud of zilver, alles wat je je maar kunt bedenken is mogelijk.

Wij gaan diverse mogelijkheden benoemen ter inspiratie, want er is zoveel mogelijk. Bekijk ter inspiratie naar bruidstaarten of trouwtaarten op internet, je zal zien dat de keus oneindig is. Verdiep je daarom in dit onderwerp om uiteindelijk de voor jullie perfecte taart te kunnen presenteren. Een taart waarbij de gasten zullen opkijken en bij het onthullen van de taart hun hand voor de mond zullen doen, zo mooi. Die reactie wil je en dat gaat zeker lukken. Maar verdiep je en kies een ontwerp die bij jullie beiden past.

Soorten bruidstaarten

De traditionele bruidstaart is wit en bestaat uit drie lagen op een etagère. Tegenwoordig wordt uiteraard de traditionele bruidstaart nog gepresenteerd op bruiloften, maar bruidsparen willen vaak ook bruidstaarten die meer uitbundig zijn.

Nu volgen een aantal voorbeelden van bruidstaarten.

  • Een bruidstaart met veel bloemen van fondant met eetbare pareltjes, zachtroze kleuren en decoratieve randjes gedrukt in de randen van de taart. 
  • Een vierkanten bruidstaart, bestaande uit drie lagen welke zonder etagère op elkaar zijn gestapeld, een tweekleurige taart, wit en donkerrood, waarbij wit overheerst en elke laag een donkerrode rand heeft. Bovenop de taart twee witte rozen van kunststof met kunststof rozenblaadjes over de taart gestrooid. 
  • Drie van elkaar losstaande taarten, gezet op diverse hoogtes door middel van standaarden. De taarten verschillen in grootte. Twee taarten zijn wit en 1 taart is zachtroze. De witte taarten hebben een randje zachtroze pareltjes aan de onderkant, de zachtroze taart heeft een randje witte pareltjes aan de onderkant. Op twee van de drie taarten zit decoratie bovenop. Op de taart die het hoogst gepresenteerd staat, staat een hartje met de voorletters van het bruidspaar. Op de taart die gepresenteerd staat op de laagste standaard komen mooie grote en kleine krullen van fondant.

Bruidstaart poppetjes

Niet op elke bruidstaart zie je het terug, maar op elke traditionele bruidstaart staan twee poppetjes, dit moet het bruidspaar voorstellen. Tegenwoordig is de keus hierin ook enorm. Er zijn grappige poppetjes en poppetjes die keurig naast elkaar staan. Uiteraard zijn er ook bruidstaart poppetjes waarbij de poppetjes bestaan uit twee vrouwen of twee mannen.  

Bij de grappige poppetjes ligt bijvoorbeeld de bruid op de grond (taart), de bruidegom staat naast haar en sleept haar aan haar jurk. Nog een voorbeeld van grappige bruidstaart poppetjes is dat het lijkt alsof de bruidegom weg wil rennen van de bruid maar dat de bruid de bruidegom nog net kan vastpakken bij zijn schouders.

Bruidstaart poppetjes waarbij romantiek het onderwerp is zijn er uiteraard ook. De bruidegom tilt de bruid op met haar mooie jurk. Of de poppetjes zitten beide op het randje van de taart naast elkaar. Nog een romantisch voorbeeld van een bruidstaart poppetje is dat de bruidegom bovenop de taart staat geknield op een knie, de bruid staat een taartlaag lager en steekt een hand in de lucht “ja, ik wil”.

Voor iedereen is er een bruidstaart, doe veel inspiratie op en kies samen de perfecte bruidstaart voor de mooiste dag van jullie leven.