Hoe belangrijk is de kleding op een bruiloft

De uitstraling van een bruiloft wordt niet alleen door de locatie, het eten, de muziek en het aantal gasten bepaald, maar voor een belangrijk gedeelte ook, door de kleding die er gedragen wordt. Kleding maakt dus niet alleen de mens, maar zeer zeker ook het bruiloft feest. Nu is het uiteraard wel belangrijk dat je kleding aan doet, waar jij je prettig in voelt. Doe je namelijk kleding aan, omdat het zo hoort maar jij voelt je er niet prettig in, komt dit het bruiloft feest niet ten goede. Doordat iedereen die op een bruiloft aanwezig is, aandacht heeft besteedt aan zijn of haar kleding, draagt dit voor een groot gedeelte bij aan het succes van de bruiloft en de tevredenheid van het bruidspaar. Tenslotte hoort een bruiloft een van de prachtigste dagen van je leven te zijn. Daarom is het erg leuk om te zien dat alle genodigden, hun best hebben gedaan en in mooie kleding op de bruiloft verschijnen.

Waar moet het bruidspaar met de kleding opletten

Heb je elkaar ten huwelijk gevraagd en een datum voor de bruiloft vastgesteld, dan kan de organisatie beginnen. Een onderdeel dat van groot belang is bij deze organisatie, is de kleding van het bruidspaar. Omdat het bruidspaar in veel gevallen niet van elkaar mag weten wat ze dragen op de trouwdag, speelt de familie, ceremoniemeester of weddingplanner een belangrijke rol. Het is namelijk wel het mooiste, dat de kleding qua kleuren en vormgeving op elkaar zijn afgestemd. Gaat de bruid in een klassieke trouwjurk met sleep, dan past daar een mooi kostuum bij, dat qua kleur is afgestemd op de trouwjurk. Gaat de bruid echter in een moderne, trendy trouwoutfit, dan hoeft de bruidegom niet per se een kostuum aan, maar een andere sportieve of moderne outfit, die uiteraard goed samen gaat met de outfit van de bruid.

De beste kleding tips voor de gasten

Wordt er op de uitnodiging voor de bruiloft vermeld, dat de heren in smoking worden verwacht, dan kunnen de dames in een lange avondjurk verschijnen. Dit soort etiquette gebeurt echter bij een bruiloft niet al te vaak. Draag vooral kleding wat je zelf mooi vind en waar je prettig in beweegt. Dit kan een prachtig kostuum zijn en voor de dame een mooie jurk, maar een sportieve spijkerbroek met een mooie blouse en colbert of trui, is tevens een leuke combinatie voor een bruiloft.

De beste kleding tips voor in de zomer

Een bruiloft in de zomer is van grote invloed op de kleding, van zowel het bruidspaar als de gasten. Zorg in de zomer dat je kleding draagt wat ademt, zodat je niet zo snel gaat zweten met alle ongemakken van dien. Blouses, t-shirts en colberts van stoffen zoals: katoen en linnen, zijn hier een aanrader. In de zomer kunnen zowel de dames als de heren heerlijk spelen met de frisse kleuren, die de zomerkleding met zich mee brengen. Ben je een hele dag op de bruiloft, neem dan een extra blouse of t-shirt mee.

Bestaat er een dresscode voor een bruiloft

Indien er een dresscode is, dan wordt dit op de uitnodiging voor de bruiloft aangegeven. Een enkele keer wil dit wel voorkomen, maar over het algemeen ben je vrij om te kiezen welke kleding je wilt dragen. Afhankelijk van het bruidspaar, wordt er echter wel van je verwacht dat je netjes gekleed gaat en verzorgd op een bruiloft verschijnt. Een dresscode kan leuk zijn, maar kan ook ten koste van de spontaniteit gaan.