Waarom geef je elkaar het Ja woord

Elkaar het Ja woord geven, is elkaar eeuwige trouw en vertrouwen schenken. Ben je eenmaal ten huwelijk gevraagd of heb je zelf je toekomstige partner ten huwelijk gevraagd, dan is dat een hele stap in jullie leven. Dat je bij het ten huwelijk vragen Ja zegt, is misschien wel het belangrijkste Ja woord. Tenslotte zorgt dit Ja woord ervoor, dat alles voor een geslaagde trouwdag in gang wordt gezet. Het Ja woord op de trouwdag zelf, in bijzijn van een ambtenaar van de burgerlijke stand, zorgt ervoor dat het huwelijk officieel is. Waarom je het Ja woord geeft, kan meerdere redenen hebben. Uiteraard hoort het Ja woord een teken van genegenheid en liefde te zijn, maar er wordt ook vaak gehuwd en het Ja woord gegeven uit praktische overwegingen. Een praktische overweging voor het Ja woord kan bijvoorbeeld zijn: alles is gelijk goed geregistreerd, in verband met financiële kwesties, zoals een koopwoning en diverse verzekeringen.

Mag ik zelf beslissen hoe ik het Ja woord geef

De manier waarop je het Ja woord geeft, heb je geheel in eigen handen, zolang je maar aan de wettelijke regels voldoet en er een bevoegde ambtenaar bij aanwezig is. Het ligt natuurlijk aan je eigen creativiteit en organisatie talent, in hoeverre jij de manier waarop je Ja wilt zeggen, in vervulling kunt laten gaan. Ruim voor de huwelijksdag en de officiële huwelijksvoltrekking, is er altijd een afspraak met de betreffende ambtenaar. Tijdens deze afspraak kun je kenbaar maken, wat er zoal wel en niet gezegd mag worden bij de huwelijksvoltrekking, maar ook hoe je het Ja woord wilt geven. Op deze manier wordt tevens duidelijk wat de mogelijkheden zijn en wat je allemaal moet regelen. Het Ja woord geven op een huwelijksaanzoek, is van een andere orde, dan is”the sky the limit”en heb je helemaal de vrije hand. Dit alles uiteraard wel, met medewerking van je partner.

Op een spectaculaire manier elkaar het Ja woord geven

Er zijn meerdere manieren om op geheel eigen wijze en spectaculair het Ja woord te geven. Uiteraard is het leuk, dat die spectaculaire manier naar bepaalde hobby’s van het bruidspaar verwijst of symbool staat voor een diepere betekenis, die het bruidspaar aan spreekt.

Enkele voorbeelden van het Ja woord op een spectaculaire manier zijn:

  • Tijdens een parachute sprong elkaar het Ja woord geven.
  • In een luchtballon het Ja woord aan elkaar geven.
  • Tijdens het Ja woord veel witte duiven loslaten.

De meest intieme wijze om elkaar het Ja woord te geven

Indien je elkaar het Ja woord gaat geven, betekend dat, dat je onvoorwaardelijk voor elkaar kiest. Om dat op een liefde volle manier kracht bij te zetten, is een intieme wijze van het Ja woord geven erg toepasselijk. Enkele voorbeelden zijn:

  • Tijdens een diner bij kaarslicht met op de achtergrond een violist.
  • Het Ja woord geven op een romantische plaats zoals bijvoorbeeld: een middeleeuws kasteel of op het strand.

Het Ja woord tijdens de huwelijksreis

Elkaar tijdens de huwelijksreis op een prachtige en rustgevende locatie het Ja woord geven.

Dit kun je doen in eigen land, maar er zijn ook diverse andere landen, waar het Ja woord geldig is, zodat je het in Nederland over kunt zetten. Als verassing alles al op een vakantie locatie hebben voorbereid, is tevens een zeer leuke manier om het Ja woord te geven.