Hoe belangrijk is de trouwlocatie

Ga je trouwen, dan is het de bedoeling dat jouw trouwdag, een van de mooiste dagen uit je leven wordt. Hier dragen werkelijk alle details van de trouwdag aan mee. Nadat de trouwdatum geprikt is en je weet welk budget je ter beschikking hebt voor de trouwdag, is het eerste dat je doet een trouwlocatie zoeken. Een trouwlocatie is een van de belangrijkste zaken van de bruiloft. De trouwlocatie moet namelijk goed aanvoelen en die uitstraling hebben, die helemaal bij jouw trouwdag past. Bij het kiezen van de trouwlocatie, is het van belang, dat je weet wie je uit gaat nodigen en hoeveel mensen er zullen komen. Komen er veel kinderen, zorg dan dat de trouwlocatie daar geschikt voor is. Tevens is het belangrijk, in welke periode van het jaar je gaat trouwen. Ga je namelijk in de zomer trouwen, dan is het van belang, dat er een groot terras is en airconditioning. De trouwlocatie bepaald voor een groot gedeelte het verloop van de bruiloft.

Waarom een trouwlocatie in Frankrijk

Uiteraard zijn er in Nederland prachtige trouwlocaties te vinden, in de meest mooie omgevingen. Het is echter in Nederland wel zo, dat het weer vaak roet in het eten probeert te gooien. Vooral met foto’s maken en het reizen van de trouwplechtigheid naar de feest locatie is dit jammer. Nu is er in het buiten land ook niet altijd een mooi weer garantie, maar trouwen in de zomer in Frankrijk, geeft wel een grotere kans op een zonnige dag. Daarnaast heeft Frankrijk natuurlijk een prachtige natuur, die zich zeer goed leent, voor de meest fantastische foto’s en de mooiste trouwlocaties in Franse stijl. Frankrijk bezit schitterende middeleeuwse kastelen en burchten, die zich uitermate goed lenen voor een zeer romantische bruiloft. Doordat Frankrijk zo’n enorm groot land is, is er volop keuze voor mooie trouwlocaties.
Er zijn ook in de winter, prachtige locaties in de Franse Alpen, waar je een mooi huwelijksfeest kunt houden.

De mooiste trouwlocatie aan de middellandse zee

Aan de kust van de middellandse zee in Frankrijk, bevinden zich schitterende trouwlocaties. Naast het prachtige weer in Zuid Frankrijk, heb je hier ook de keuze uit zeer luxe en mondaine trouwlocaties. Plaatsen als Nice en Cannes, zijn veel bezocht door de jetset en bieden de mooiste gelegenheden tot een exclusieve bruiloft. Ten westen van Nice, bevindt zich het historische stadje Antibes. Hier tussen de ruinnes en oude gebouwen die nog aan de oude Grieken tijd doen denken, bevinden zich zeer mooie trouwlocaties.

Trouwen in de bourgogne is een belevenis

Een geweldige trouwlocatie in het land van de wijnen, is de Bourgogne. Enkele prachtige steden in de Bourgogne, die een mooie trouwlocatie kunnen vormen zijn: Auxerre, Mâcon, Salon-Sur-Saône, Beaune, Dijon en nog veel meer nostalgische steden en dorpen. Er bevinden zich in de Bourgogne veel oude gebouwen en kastelen, waar de prachtigste huwelijksfeesten georganiseerd kunnen worden.

Op grote hoogte trouwen in de Franse Alpen

Het berglandschap en de schitterende natuur van de Franse Alpen, leveren de mooiste trouwlocaties en trouwfoto’s. Zowel in de winter als in de zomer, is het hier in een woord prachtig. Gezellige Franse dorpjes en steden, versieren hier de berghellingen en de mooiste hotel-restaurants, bieden hier fantastische trouwlocaties. De ruige rivieren die hier in de hoge Alpen ontspringen, zoals de Rhône, zijn geweldig als achtergrond voor de mooiste trouwfoto’s.