De dag dat je dochter gaat trouwen

Voor een moeder is de dag dat je kinderen geboren worden, een van de prachtigste dagen uit je leven. Het eerste moment dat jij je kind vasthoud en dicht tegen je aandrukt, lijkt een moment dat nooit meer overtroffen wordt. Is het een dochter, dan kun je heerlijk tutten met haar en winkelen zal geen probleem zijn. Toch blijkt al gauw hoe snel de tijd verstrijkt, als je dochter met haar eerste vriendje thuis komt. Voorzichtig als je met haar bent, hoop je dat het een leuke jongen is waar ze gelukkig mee kan worden. Indien gebleken is dat het de ware is, zal vroeg of laat de dag aanbreken, dat je dochter thuis komt met de mededeling, dat ze gaat trouwen. Zo mooi als de geboorte van je dochter was, zal ook het moment zijn dat ze in het huwelijk treed. De dag dat je dochter gaat trouwen, zal dus ook een van de mooiste dagen uit je leven zijn.

Welke rol speelt de moeder van de bruid

Voor veel moeders is het moeilijk, om bij een aanstaand huwelijk van hun kinderen niet gelijk een heleboel taken naar zich toe te trekken. Zorg ervoor dat je hulp op prijs wordt gesteld en dat je duidelijk overlegt met je dochter welke taken jij zult overnemen. Op deze manier voorkom je onnodige stress en onenigheid. Tenslotte gaat je dochter trouwen en is zij een volwassen mens, dat heel goed weet wat ze wil. Enkele taken die de moeders vaak op zich nemen zijn:

  • Meehelpen in de planning en het zoeken van de juiste personen in de organisatie.
  • Het uitzoeken van de kleding voor zowel de bruid als de bruidegom.
  • Het helpen maken en bedenken van de bruidsbedankjes en de uitnodigingskaarten.

Waar moet de kleding van de moeder aan voldoen

Voor de moeder van de bruid is het uiteraard van belang, dat ze er net zo prachtig uitziet dan haar dochter. Daarom kan de moeder gerust advies aan de bruid vragen, wat ze moet kopen voor de bruiloft. Is de bruidskleding namelijk al gekocht, dan kan de moeder haar kleding daar qua kleur en stijl op afstemmen. Indien de bruid meegaat met het kopen van de kleding voor haar moeder, zal er ook geen teleurstelling op kledinggebied zijn en komt dit de bruiloft alleen maar ten goede.

Enkele prachtige kleding tips

Afhankelijk van de dresscode of stijl van de bruiloft, zijn er voor de moeder van de bruid prachtige mogelijkheden voor trouwkleding. Zo zijn er schitterende lange en korte avondjurken te koop, in de meest uiteenlopende stijlen en merken. Tevens is een modieus mantelpakje of een chique broek met een bijpassende blouse en colbert, mooi om te dragen voor de moeder van de bruid. Kleed dit af met een mooie hoed of haarband en de juiste sieraden.

Waar koopt de moeder de mooiste trouwkleding

In de meeste bruidsmodezaken hebben ze tevens schitterende trouwkleding voor de moeder van de bruid. Op deze manier is de kleding ook qua advies prachtig op elkaar af te stemmen. Voor chique kleding kan de moeder ook naar de exclusievere damesmodezaken gaan. Indien deze damesmodezaken de naam van een exclusief merk dragen, is er vaak een ruime keuze aan kleding, die geschikt is voor de moeder van de bruid. Kijk op internet of in de gouden gids, welke winkels er zoal zijn.