Welke rol heeft de vader van de bruid

Vanuit vroegere tradities, had de vader van de bruid een behoorlijke rol te vervullen. Dit begon al met het toestemming geven aan de bruidegom, om met zijn dochter te mogen trouwen. Veel gebruiken van een traditionele bruiloft, maken een bruiloft compleet en daarom wordt er tegenwoordig steeds vaker voor de traditionele bruiloft gekozen. Op deze manier krijgt de vader buiten het toestemming geven om, weer meerdere taken.

Enkele taken voor de vader van de bruid zijn:

  • De vader rijdt op de huwelijksdag met zijn dochter naar het stadhuis en geeft haar weg aan de bruidegom.
  • De vader brengt aan het begin van het feest een toost uit op het bruidspaar en houd daarbij een toespraak.
  • De 2e dans van het feest is voor de vader, samen met zijn dochter.

Waar moet de vader aan denken

Er wordt van een vader verwacht, dat hij op het huwelijksfeest van zijn dochter erg trots is op zijn dochter en zich als een gentlemen gedraagt en ook zo gekleed is. De dag dat je als vader je dochter weggeeft aan de bruidegom, is een prachtige dag, maar zeer zeker voor vaders, ook een emotionele dag. Aangezien je als vader van de bruid de eerste toespraak van de dag houdt, kun je in deze toespraak de emoties verwoorden. Zorg daarom dat je altijd een gestreken zakdoek bij je hebt. Doordat de bruiloft van je dochter een emotionele en inspannende dag is, kan het nog wel eens gebeuren dat je moet zweten. Vooral bij bruiloften in de zomermaanden is dit vaak het geval. Zorg daarom dat je een extra overhemd of t-shirt bij je hebt.

Waar moet de trouwkleding van de vader aan voldoen

De huwelijksdag van je dochter is natuurlijk een zeer speciale en vooral een feestelijke dag. Op zo’n dag zorg je dan als vader, dat je er piekfijn uitziet. Indien je als vader trouwkleding gaat kopen, vraag dan of je dochter en je vrouw meegaan. Deze dames kunnen je prima van advies voorzien en ervoor zorgen dat jouw kleding als vader, perfect bij de kleding van je vrouw en het bruidspaar past. Zorg dat het kleding betreft, die prettig is om te dragen en waar je niet zo snel in zweet.

Waar kan de vader de mooiste kleding kopen

Er bevinden zich in iedere stad de prachtigste herenmode zaken, waar je de schitterendste pakken kunt kopen, die geschikt zijn voor de bruiloft van je dochter. Meestal zijn dit de exclusievere herenmode zaken, die te herkennen zijn aan de merknaam die ze dragen. Bij de meeste bruidsmodezaken kun je ook prima voor de mooiste kostuums en trouwpakken terecht.
Informeer op het internet of in de gouden gids, welke herenmodezaken er zoal in de omgeving zitten. Er een gezellig dagje uit van maken naar een van de grotere steden, is ook een leuke optie.

Enkele kledingtips voor de vader

De kleding die je op de trouwdag van je dochter gaat dragen, is van diverse factoren afhankelijk. Zorg in de zomer bijvoorbeeld, dat de kleding luchtig is en gemakkelijk draagt. Er zijn prachtige combinaties voor de vader van de bruid te koop. Het hoeft niet altijd een traditioneel pak te zijn. De top merken zoals: Bugatti, Gucci, Hugo Boss en Pierre Cardin, hebben tevens prachtige blouses, vesten en truien, waardoor een colbert overbodig wordt.
Mooie bijpassende schoenen maken de trouwkleding compleet.