Wat zijn de taken van de vader

Er zijn niet zoveel officiƫle taken voor de vader van de bruidegom weggelegd. Uiteraard steun je als vader het bruidspaar daar, waar het mogelijk is en gevraagd wordt.

De grootste taak die je uitvoert als vader, is het verrichten van hand en spandiensten. Deze hulpverlenende taak is vooral bij de voorbereiding van de bruiloft, een belangrijke factor. Denk daarbij aan het onderhandelen, indien het gaat over het regelen van trouwvervoer of het halen en brengen van allerlei zaken die nodig zijn voor de bruiloft.

Tijdens de bruiloft is de vader een belangrijke steunpilaar, die meestal het hoofd wel koel houdt. Bij de vader van de bruidegom, zul je met veel vragen terecht kunnen. Het is namelijk een man die niet snel bezwijkt onder de stress, die een huwelijk met zich mee kan brengen.

Hebben alle bruidswinkels kleding voor de vader

Heb je als vader van de bruidegom trouwkleding nodig, dan is het wellicht een aanrader om je zoon en je vrouw mee te nemen. Deze personen kunnen je prima begeleiden bij de aankoop van prachtige trouwkleding. Er zijn tal van winkels met de mooiste kledingstukken, die geschikt zijn voor een vader van de bruidegom. Gaat het echter om chique trouwkleding, die goed aansluit bij de kleding van het bruidspaar en je vrouw, dan kun je het beste naar een bruidswinkel gaan. Het handigste is dan natuurlijk de bruidswinkel, waar de bruidegom ook zijn trouwpak heeft gekocht. Bruidswinkels zijn veelal zeer uitgebreid en hebben naast kleding voor het bruidspaar, tevens de prachtigste kleding voor de ouders van het bruidspaar.

De mooiste trouwpakken voor de vader

Als vader van de bruidegom is het natuurlijk mooi, indien jou trouwkleding perfect aansluit bij de trouwkleding van de bruidegom. Een merk kostuum zal voor de juiste pasvorm zorgen en kwaliteit heeft natuurlijk een mooie uitstraling. Enkele merken die de mooiste 2 en 3 delige trouwpakken leveren zijn:

  • Cosmobella
  • Van Gils
  • Hugo Boss
  • Tziacco by Wilvorst
  • Kimo
  • Giorgio Armani

Andere mogelijkheden voor de vader

In deze moderne tijd is een trouwpak voor de vader niet altijd een pre. Dit is uiteraard afhankelijk van de stijl van de bruiloft en of het bruidspaar een dresscode aangeeft. Er zijn prachtige alternatieven voor trouwpakken zoals: een chique blouse met een mooi t-shirt eronder of een mooi vestje eroverheen. Met een mooie trui kleed je het geheel tevens netjes af en zie je er als vader van de bruidegom zeer verzorgt uit. Kies je hier voor de betere merkkleding, dan is dat goed aan de uitstraling te zien.

Mooie schoenen maken het compleet

Heb je als trotse vader van de bruidegom de trouwkleding gevonden die je gaat dragen op de grote dag, dan zijn mooie schoenen zeker zo belangrijk. Er zijn in schoenen voor mannen, de meest uiteenlopende modellen te verkrijgen. Laat je goed over de pasvorm en de juiste kleur adviseren. Met mooie bijpassende schoenen, maak je de trouwkleding compleet en zul je de uitstraling van een echte gentlemen hebben.