Trouwring uitzoeken

Wanneer je een trouwring gaat uitzoeken zijn er een aantal punten waarop je moet letten om de juiste keuze te maken. 
Allereerst moet het budget duidelijk zijn, wat mag de ring gaan kosten? Overleg dat met je partner zodat er geen eventuele teleurstellingen kunnen ontstaan. De prijzen voor trouwringen variëren van twintig euro tot enkele duizenden euro’s.
Denk na over wat voor soort ring je wil, hoe moet deze eruit zien? Wil je bijvoorbeeld dat de ringen bij elkaar passen? Moet de ring een diamantje hebben of wil je dat liever niet. De kleur is ook heel belangrijk, al dan niet hét belangrijkste, wil je bijvoorbeeld goud, rosé goud, zilver of brons? Kijk bij de kleurkeuze bijvoorbeeld naar de sieraden die je dagelijks draagt en bij welke kleur voel jij je het beste, welke kleur staat het mooiste bij je huid?

 

Diamanten

Wanneer je zoekt naar een mooie diamant dan is het handig om je een beetje te verdiepen in wat de verschillende termen betekenen.
Allereerst het woord “karaat”, één karaat kun je vergelijken met 0,2 gram. Hoe te hoger het aantal karaat, hoe zwaarder de ring is en hoe hoger de prijs is.
De kleur van diamanten kan verschillen, bijvoorbeeld bruin of roze. Als we kijken naar wit, dan is het, hoe witter de diamant, hoe zeldzamer en hoe hoger de prijs. Dat is ook met de helderheid van een diamant, een diamant is zeldzamer naarmate hij meer helder is. Een diamant kan namelijk niet standaard helder zijn omdat het een natuurproduct is. De ene diamant schittert ook meer dan de andere, dit heeft te maken met de manier van slijpen.

 

Praktisch denken

Denk bij het besluit welke ring het wordt ook aan het werk wat je doet. Wanneer je dagelijks veel dingen met je handen doet is het niet praktisch om een grote diamant te nemen op je ring. Het beste kun je gaan voor een tijdloos exemplaar, wellicht krijg je over een aantal jaar een hele andere voorkeur. Wanneer je er dan voor hebt gekozen om een tijdloze trouwring te kiezen zal je jezelf dankbaar zijn.
Zoek op het internet naar trouwringen en doe inspiratie op voor je eigen trouwring. Misschien zie je trouwringen met bijvoorbeeld een kleur die je zelf in eerste instantie niet ingedachte had maar wel heel mooi vindt. 

 

Ringmaat opmeten

Er zijn diverse methodes om te meten wat de juiste ringmaat is. Wanneer je al een passende ring hebt dan is dat natuurlijk de meest handige methode, je kunt in dat geval de diameter opmeten. De diameter is de ringmaat.
Heb je geen passende ring om op te meten? Gebruik dan een flexibel meetlint en doe dit om de vinger heen. Gebruik een omrekentabel om te kijken hoeveel millimeter omtrek de uiteindelijke ringmaat is.