Unieke schoonheid

Iedere vrouw is uniek en als het om een trouwring gaat mag je eigen stijl absoluut gezien worden. Een ring is immers de weerspiegeling van de vrouwelijke schoonheid. Dé unieke trouwring in je eigen stijl, welke geheel voldoet aan je wensen is dan ook iets waar je echt trots op kunt zijn. Samen met je toekomstige man of vrouw kies je een ring uit die past bij jullie alle twee. Door samen ideeën op te doen komen jullie uiteindelijk tot het meest perfecte resultaat.

Wanneer je een trouwring wil gaan ontwerpen zijn er talloze vragen die je jezelf kunt stellen. Van welke materiaal moet de ring worden, bijvoorbeeld goud of zilver? Of misschien wel allebei? 
Wil je er een diamantje op? Je kunt er dan één diamantje op laten maken maar natuurlijk ook meerdere, bovenop de ring of aan de zijkant of natuurlijk beiden. Twee verschillende kleuren diamantjes geeft een speels effect. Moet de ring breed worden of juist heel smal? 
Er zijn oneindig veel mogelijkheden. In principe is niks onmogelijk.
Tegenwoordig zijn er zelfs juweliers die door middel van een 3D printer een voorbeeld van de trouwring kunnen laten zien alvorens het daadwerkelijke exemplaar te maken. 


Online te regelen

Je kunt naar een juwelier gaan om daar ter plekke de wensen door te geven, maar dit kan ook online geregeld worden. Zo kun je terwijl je bij wijze van spreken aan de keukentafel zit de door jezelf ontworpen trouwring bestellen.
De mogelijkheid is er om een bestaande trouwring aan te passen aan je eigen wensen, maar je kunt er ook voor kiezen om een complete ring vanaf het begin te ontwerpen, de gehele ring is dan helemaal volgens je eigen wensen ontworpen. 
Bij beide opties wordt er een geheel unieke ring gecreëerd.

Prijs

Je zal bij iedere juwelierswinkel en online juwelier uiteenlopende prijzen tegenkomen. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk dé perfecte trouwring te kopen en te ontwerpen. Voor elk budget zijn prachtige exemplaren te vinden.
Kosten die mee worden gerekend bij de totstandkoming van de uiteindelijke prijs voor de ring zijn ook kosten voor het graveren en bijvoorbeeld de gietkosten. Alles bij elkaar komt uit op een bepaald bedrag. Uiteraard kun je vooraf informeren naar de kosten bij diverse juweliers.

Soms werken juweliers met het zogenoemde designer systeem speciaal gericht op ringen. Aan de hand van dit systeem zijn de mogelijkheden oneindig. Alle opties qua materiaal, dikte, vorm, diamantjes en dergelijke kunnen ingesteld worden waarna de voor het aanstaande bruidspaar perfecte trouwringen tot stand komen. Unieke exemplaren geheel volgens wens. De prijs van de ringen zullen bij de juweliers verschillen, de prijs komt tot stand aan de hand van kwaliteit en welke opties gekozen worden.