De juiste keuze maken

De dag is aangebroken, de mooiste dag van jullie leven, jullie trouwdag. Voor deze dag moet veel geregeld worden en daarbij hoort ook het uitzoeken van de perfecte trouwring.

Als jullie nog niet weet wat jullie willen, kunnen jullie natuurlijk juwelier in en juwelier uitlopen ter inspiratie, maar het is handig als jullie van te voren alvast weten wat jullie willen voordat jullie op pad gaan. Een goede tip is om op internet je inspiratie op te doen. Maak een map op je computer en verzamel daarin al jullie ideeën. Er kan gekozen worden tussen diverse materialen en vormen, zoals plat en rond of vormen voor diamanten zoals bijvoorbeeld rond, ovaal of hartvormig en kleuren zoals diverse soorten goud, zilver of zelfs hout. Ook kunnen namen, datum of symbolen in de ringen worden gegraveerd in diverse lettertypen. Moet de ring aan een bepaald budget voldoen en hoelang van te voren moet je alles voor de trouwring hebben geregeld? In dit artikel zullen we jullie voorzien van alle benodigde informatie rondom het uitzoeken van jullie trouwringen.

Waar moet je zoeken?

Voor jullie trouwringen kunnen jullie een juwelier uitzoeken waarbij jullie je goed voelen. Hier kun je de ringen passen en kijken hoe ze staan. Denk er hierbij allebei aan dat de ringen voor het leven zijn. Ga voor iets wat jullie niet alleen nu mooi vinden, maar voor altijd. Voor inspiratie van trouwringen kunnen jullie al eens op internet gaan zoeken. Op deze manier komen jullie erachter wat jullie mooi vinden en kunnen jullie aan de hand van de opgedane inspiratie bij de juwelier al wat specifieker gaan zoeken.

Het is belangrijk dat een trouwring uitzoeken niet een snel klusje moet worden wat uitgesteld kan worden tot het laatste moment. Op tijd beginnen is de beste tip. De perfecte ring vind je niet in vijf minuten, althans dat komt niet vaak voor. Begin minstens een half jaar van te voren met het uitkiezen van jullie trouwringen. Probeer beide op een lijn te komen, wat willen jullie wel en wat willen jullie niet, probeer zo nodig een tussenweg te vinden.

Trouwring voor elk budget?

Hoeveel een trouwring kost hangt natuurlijk ten eerste af van het budget wat jullie ervoor hebben. Aan de hand van het budget kunnen jullie kijken welke ring jullie graag willen, qua materiaal, kleur, vorm en alle varianten waaruit gekozen kan worden. Qua materialen is er bijvoorbeeld keuze uit goud, zilver, platina, rvs (roestvrij staal), titanium en er zijn zelfs trouwringen van voornamelijk hout. 

Willen jullie als finishing touch op jullie trouwringen een mooi steentje, dan is er uiteraard weer veel keuze, zo kunnen jullie gaan voor parels, kristal, diamant of zirkonia. Zirkonia is een goed alternatief voor diamantjes, het is minder duur maar zeker niet minder mooi.

Er is veel mogelijk voor alle budgetten. Het budget kunnen jullie bespreken met de juwelier en op deze manier kan hij de ringen aan jullie laten zien welke geschikt zijn voor jullie budget, je hoeft dus niet alles zelf uit te zoeken.